https://plus.si.cobiss.net/opac7/bib/search
https://plus.si.cobiss.net/opac7/bib/search

Ta veseli knjižni svet

Drage prijateljice in prijatelji pisane besede!

Človek včasih kar težko verjame, kako čas beži. Še nedolgo tega smo se kuhali v poletni vročini, potem pa nas je dobesedno čez noč objel jesenski hlad. Spet so tu mrzla jutra, spet se svetloba po ulicah razliva na prav poseben način, spet so tu dolgi večeri. A kratek dan je le še en razlog več, da se odtrgamo od vsakodnevnih obveznosti in se posvetimo ljubšim nam dejavnostim; ena od njih – v to smo prepričani – je prav gotovo branje. In za to dejavnost smo, upajmo, tudi letos dobro poskrbeli. Spet smo pripravili sto naslovov domačih in prevedenih literarnih del, ki jih boste, kot vedno, lahko prebirali v vseh enotah naše knjižnice. Če želene knjige v enoti, ki jo obiskujete, ne boste našli, vam jo bomo priskrbeli iz druge. Na naslove, dostopne v elektronski obliki, vas v tejle knjižici opominja znak poleg opisa knjige; spomnimo naj, da se je portal Biblos od nas poslovil, nadomestila ga je platforma Cobiss Ela.

Dodaten nabor naslovov letos predstavljajo knjige iz zbirke Stopinje. Zbirka izhaja od leta 2007 in je namenjena izdajanju prevodnih avtorskih knjig kratke proze. V zbirki izhajajo dela tistih svetovnih avtorjev, ki so temeljno pripomogli k razvoju te literarne vrste oziroma jo zaznamovali tako na nacionalni kot na mednarodni ravni. Gre torej za klasike kratke proze, pri čemer se njihov izbor ne osredotoča le na sodobno produkcijo, temveč skuša pokriti tudi morebitne prevodne vrzeli v preteklosti. Preberite vsaj sedem naslovov, jih ocenite in ocene skupaj s svojim imenom in priimkom zapišite na listek, ki ga dobite v knjižnici. Vse to nam seveda lahko pošljete tudi na e-naslov:

knjiznisvet@knjiznica-jesenice.si.

Zaključna prireditev bo v maju 2025, ko vas bomo spet povabili na prijetno druženje s podelitvijo priznanj in nagrad.

Drage bralke, dragi bralci, knjige vas čakajo! Želimo vam, da bi med njimi našli vsaj eno posebno; knjigo, ki vas bo očarala, začarala, navdušila, pretresla, zabavala — vsaj eno, ki si jo boste zapomnili za zmeraj.

Vaše knjižničarke in knjižničarji